Якщо є проблеми з пам'яттю та увагою: яка їжа є найкращою для ясності розуму

Деякі продукти з низьким вмістом антиоксидантів і корисних жирів можуть підвищити рівень цукру в крові і "затуманити" мозок.

Багато людей зіткнулися з відчуттям "нечіткості", труднощами запам'ятовування та проблемами концентрації, відомими як "мозковий туман".

Стрес, горе, перименопауза та виснаження - поширені причини затуманення свідомості. Але не всі здогадуються, що це стан може бути також спричинений продуктами харчування.

Хоча науковці все ще досліджують природу "мозкового туману", відомо, що продукти можуть сприяти запаленню мозку, яке викликає втому та безсоння.

Ці продукти зазвичай містять мало антиоксидантів і корисних жирів, таких як омега-3, і натомість мають велику кількість трансжирів, цукру та рафінованого крохмалю.

Зниження ризику появи мозкового туману передбачає збалансовану дієту, що багата поживними речовинами та антиоксидантами, які підтримують здоров'я мозку й когнітивні функції.

Продукти з великим вмістом омега-3 жирних кислот, такі як жирна риба, насіння льону та волоські горіхи, особливо корисні для ясності розуму. Фрукти та овочі, які містять багато антиоксидантів, можуть захищати мозок від окисного стресу, що інакше може сприяти помутнінню мозку. А також гідратація відіграє важливу роль, оскільки недостатнє споживання води може призвести до когнітивних проблем.

Уосени рекомендується включати до раціону гарбуз. Він містить багато клітковини, яка задовольняє щоденну потребу. Це корисно для позбавлення організму від холестерину та збалансованого рівня цукру в крові, а також для тривалого відчуття ситості.

Гарбуз, завдяки високому вмісту вітамінів А і С, допомагає зміцнити імунну систему. Вітамін С, калій, клітковина і антиоксиданти, які також присутні в гарбузі, захищають серце.