Якщо Росія піде в наступ, то лінія фронту може зруйнуватися – Politico

Українські військові офіцери попереджають про можливий наступ Росії влітку

Джерела серед українських високопоставлених офіцерів повідомили виданню Politico про високий ризик руйнування лінії фронту в разі нового наступу Росії влітку. Згідно зі свідченнями джерел, покладатися на помилки російської сторони не є стратегічним вибором, оскільки ці помилки вже призвели до складних наслідків для українського опору. Джерела також критикували пасивну позицію Заходу та затримку постачань озброєнь, вказуючи на те, що це призвело до незадовільних результатів.

За даними публікації, все залежить від того, де Росія збирається зосередити свої сили в наступі. Лінія фронту охоплює Харків, Суми на півночі та Одесу на півдні, і в настанні тижні помітно зросла активність ракетних ударів та ударів безпілотників, що ускладнює передбачення місця головного удару.

Джерела також зазначили, що Україні потрібні 4 мільйони снарядів і 2 мільйони безпілотників.

Поміж військової кризи, в Україні також панує політична криза. У той час, коли Україна відкладає великий призов, Росія мобілізує ресурси та готується до великої атаки, можливо, вже в серпні.

Варто відзначити, що Головне управління розвідки України спростувало інформацію про можливий наступ на Харків, яка виявилася російською дезінформацією.