Албанія приймає українських біженців

Українські біженці, які рятуються від війни, розв'язаної Росією, отримали можливість знайти притулок на території Республіки Албанія.

В'їзд до Албанії дозволено при пред'явленні документів, що підтверджують особу біженця, який переміщається будь-яким видом наземного транспорту. COVID-обмеження для українських біженців тимчасово скасовано.

Так само, як і сусідні європейські країни, Албанія надає статус «тимчасового захисту» для біженців. Ці умови діють протягом 1 року із можливістю продовження ще на один рік. Громадяни України можуть розраховувати на отримання гуманітарної посвідки на проживання.

Маючи статус «тимчасового захисту», громадяни України наділяються можливістю проживання, харчування у спеціальних центрах допомоги біженцям, освіти, безкоштовного медичного обслуговування у державних установах. Також в Албанії українці отримують підтримку у пошуку роботи.

Знайти роботу за кордоном допоможуть на сайті layboard.com

В'їжджати на територію Албанії українські біженці можуть разом зі своїми домашніми тваринами. Прикордонники вимагають пред'являти лише ветеринарний паспорт, де є позначки про щорічну вакцинацію тварини.