Алергія на холод: лікар описала симптоми і групи ризику

Українська правда повідомляє, що почервоніння ділянок тіла можуть бути ознакою холодової алергії. Це захворювання може проявлятися на руках, ногах, обличчі або на всьому тілі.

"Холодова кропив'янка невиліковна, але її можна підтримувати у ремісії. Пацієнт має передчасно починати приймати антигістамінні препарати, які йому прописує лікар. Також можна використовувати захисний крем на відкриті ділянки тіла", - розповіла лікарка-алерголог Наталія Москвіна.

Якщо симптоми алергії на холод пройдуть самостійно після переходу з морозу у тепло, то немає причин для переживань. Але якщо симптоми тривають довго, повторюються рік за роком або їх характер загрожує вашому здоров'ю, необхідно звернутися до лікаря.

Які симптоми можуть супроводжувати алергію на холод?

Найбільш поширеними симптомами алергії на холод є почервоніння шкіри, поява пухирів та ранок, що сверблять, а також набряк кінцівок.

Наталія Москвіна пояснює, що симптоми можуть з'являтися відразу після виходу на вулицю або через певний час. Вони супроводжуються сильним свербіжем та можуть призвести до набряку.

Хто в групі ризику?

Алергія на холод поширеніша серед дітей, оскільки у них шкіра тонша й частіше страждає від сухості. Також ця алергія може частіше виникати у людей, які носять надто легкий одяг під час морозів.

Іритативний дерматит і холодовий панікуліт

Іноді люди плутають алергію на холод із іритативним дерматитом. У першому випадку з'являються висипи на відкритих ділянках шкіри, а в другому випадку - почервоніння та утворення під шкірою після впливу холоду. Лікарка Наталія Москвіна зауважує, що це різні захворювання і вимагають різного лікування.

Для лікування алергії на холод рекомендується звернутися до лікаря, який запропонує необхідне лікування та розповість про додаткові заходи, такі як використання захисних кремів та зволожувачів шкіри. Варто уникати роздирання шкіри, триматися подалі від холоду та дотримуватися рекомендацій фахівця.