Американці готуються до громадянської війни після виборів? Дані опитування

Графік опитувань про можливість громадянської війни
Графік опитувань про можливість громадянської війни

Чверть американців вважають, що після виборів у США може початися громадянська війна, свідчать результати опитування компанії YouGov, про що повідомляє журнал Time.

27% дорослих громадян США вірять, що спалах насильства після виборів є дуже або в певній мірі ймовірним. Водночас, таку думку поділяють 30% жінок і 24% чоловіків.

Опитування також показало, що 12% респондентів заявили, що особисто знають людину, яка могла би вийти на вулицю зі зброєю, якби вважала, що перемога на виборах була обманом. Також 5% відповіли, що знають таку людину, яка міг би зробити те саме через переконання, що опонент на виборах ухилявся від правди.

«Якщо порівняти з контрольним списком чинників, які можуть призвести до спалаху громадянського протистояння, то Сполучені Штати ... вступили на дуже небезпечну територію», - зазначила історик американської громадянської війни 1861-1865 Барбара Уолтер.

За словами Барбари Уолтер, вони наблизилися до громадянської війни більше, ніж бажали би вважати через політичний екстремізм, культурний трайбалізм, поширення теорій змови, наявність зброї та воєнізованих груп і підірвання віри в уряд і демократію.

Повідомляється, що республіканці в Конгресі вже готують програму для президента Дональда Трампа в разі його перемоги на виборах. План дій розрахований на перші 100 днів президентства. За даними джерел, республіканці у Сенаті та Палаті представників очікують, що зможуть контролювати Білий дім і Конгрес після виборів, тому активно готуються до цього.

Читайте також

Пам'ятки Сан Антоніо: що подивитися
сьогодні, 18:30 85 переглянули
Вид на пам'ятки Сан Антоніо