Американська мрія під Києвом: який вигляд має містечко, де українці живуть безкоштовно

У Колонщині на Київщині збудували будинки для переселенців з окупованих територій. Інвестором проєкту став американський благодійник Делл Лой Хенсен. У "Чудо Містечку" вже проживають 162 людини, які не платять за комунальні послуги. Будуть надані також медичні послуги, кінотеатр і бібліотека.

Кореспондентка Gazeta.ua побувала в містечку і поспілкувалася з мешканцями. Всі вони втратили своє житло внаслідок війни і тепер отримали повернення гідності. Житло було збудоване американським благодійником, який хотів допомогти українцям.

Мешканці містечка приїхали з різних областей, де тривають бойові дії. Багато з них втратили все і зараз мають змогу жити гідно. Хоча ніщо не може замінити дім, "Чудо Містечко" є для них місцем, де вони можуть почати заново. Вона має всі необхідні зручності - медичний кабінет, бібліотеку, бібліотеку і всі необхідні технічні засоби. Жителі теж отримали роботу та можуть допомагати один одному.

Жінка журналістка і мати чотирьох дітей, яка працювала в правозахисних організаціях, розповіла, що це "соціальний проєкт безоплатного житла для жертв війни від приватного спонсора з Америки". Родичі деяких мешканців навіть приїздили в містечко, щоб залишити своїх батьків тут. Фонд також сподівається отримати компенсації від держави за комунальні послуги.

Згодом планують висадити рослини із плодами в містечку, щоб мешканці могли вирощувати свою їжу. Також у майбутньому планується працевлаштування мешканців та будівництво клубу зі спортивними і культурними заходами. Усі жителі висловлюють вдячність благодійникам за таку можливість і мріють про повернення до нормального життя.