Американські виробники сонячної енергії об’єднують зусилля. Заради чого?

У середу два невеликі виробники сонячної енергії Suniva з Джорджії та Heliene з Міннесоти повідомили про свою співпрацю з метою виготовлення панелей, які дозволять отримувати субсидії на американське обладнання для сонячних проектів у США. За даними Reuters, така співпраця укладена в рамках Закону про зниження інфляції (IRA) і має за мету створення вітчизняної сонячної промисловості, щоб конкурувати з Китаєм.

Міністр фінансів Джанет Йеллен відвідає завод Suniva у штаті Джорджія та заявила, що до цього часу сонячні компанії у США мали труднощі. З 2016 по 2020 рік втратилися 20% робочих місць у сфері сонячної енергії. Тепер же, завдяки субсидіям, компанії можуть змінити ситуацію на краще.

До цієї адміністрації сонячні компанії по всій території Сполучених Штатів переживали труднощі

Співпраця Suniva та Heliene включає угоду на суму 400 мільйонів доларів. Suniva постачатиме клітини, які Heliene збиратиме у панелі. Цей об'єднаний продукт буде здатний надати потужність близько 2 гігават сонячних проектів, що досить для живлення 350 000 будинків.

Згідно з правилами Міністерства фінансів, розробники сонячних проектів, які використовують американські елементи, можуть отримувати 10% податкового кредиту. Це нововведення, запроваджене в RAM 2022, розглядалося розробниками як недосяжне, оскільки в США відсутні поставки сонячних елементів на основі кремнію.