Аналітик із США вказав на «ахіллесову п'яту» Росії у війні з Україною

Аналітик з США вказує на слабкість Росії у війні з Україною
Аналітик з США вказує на слабкість Росії у війні з Україною

Україна веде війну на своїй території, але багато російських військових об'єктів біля українського кордону не захищені належним чином. Таку інформацію надав аналітик з США Бреді Афрік.

Експерт зазначив, що російські об'єкти можуть бути захищені персоналом або укриттями для основного обладнання, наприклад, літаків.

Неадекватна захисту робить завдання Україні складним, так як це дає противнику час на підготовку і зміцнення оборони. Нещодавно Україна вдарила по авіабазі Маринівка, де були захищені літаки, але раніше вони не існували. Ймовірно, вони були побудовані Росією під час вторгнення.

США подтримують Україну і не змінюють свою позицію щодо використання далекобійної зброї по Росії. Це підтвердив координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі.

Глава Пентагону Ллойд Остін заявив, що вирішення війни не залежить від однієї зброї, тому необхідно допомагати Україні бути успішною в обороні своєї території. Попередньо США дозволять Україні використовувати британські та французькі далекобійні ракети для ударів по Росії, але не використовуватимуть свою зброю.

У відповідь на це, Кремль загострить гібридні атаки на країни НАТО.

Читайте також