Аналітики DeepState з’ясували, які сили Росія перекинула на Курщину

Російські війська на Курщині
Російські війська на Курщині

Росія перекинула багато різних підрозділів на Курщину у вигляді невеликих організмів, таких як батальйони, витягнуті з бригад, або окремих спецпідрозділів. Про це повідомляють аналітики DeepState.

Залучалися окремі підрозділи, такі як "Ахмат", "Вагнер", "ветерани" та спецпідрозділи ВДВ. Вони проводили засади, полювання на мобільні групи і забезпечували логістичну підтримку. Вони приймали участь у операції з самого початку.

Про ефективність не говоримо, вона проявляється дуже по-різному, що часто стає смішним. Їх залученість також підтверджувалася взяттям в полон на початку операції - повідомляють аналітики DeepState.

Російські підрозділи також перетягнули з глибини Росії різні види військ, які складаються зі складових регулярної армії.

Присутні й підрозділи з нещодавно відновлених або створених дивізій. Були помічені "організми", перетягнуті з бригад, що перебувають в зоні бойових дій на окупованій території України: Південь, Схід (зокрема, з району населеного пункту Роботине), східні кордони Харківщини/Луганщина. Варто звернути увагу, що дуже багато підрозділів залучено з району північних кордонів Харківщини, зокрема, з району Вовчанська. Ці перекидання були очевидними і логічними, адже вони перебувають найближче від Курщини - йдеться у повідомленні.

Аналітики також повідомляють, що 810-та бригада морської піхоти була перекинута з лівобережної Херсонщини, де вона брала участь в операції на Кринках.

Перекидання тривають і є складно зробити повний висновок щодо того, які саме сили концентрує Росія на Курщині. Ситуація може динамічно змінюватися, і більш відома картина стане видимою, коли ці підрозділи вийдуть в публічний простір - підсумовують в DeepState.

Раніше повідомлялося, що цілью вторгнення до Курської області було не тільки вивести Росію з рівноваги і змусити її перекинути війська зі сходу, але і спонукати Захід підтримати Україну зброєю та мотивувати українців, втомлених війною. Частково ці цілі були досягнуті. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Президент Зеленський заявив, що наступ українських військ на Курську область був "превентивним ударом", який дозволив уникнути оточення українських підрозділів та окупації міста Суми.

На поступ до Курщини ЗСУ показали, зокрема, багато вразливих місць російської армії. Це також сигнал для союзників Києва, що Україна може змінити хід війни.

Президент Зеленський також підписав ряд законів про статус українських бійців, які воюють на території Росії.

Читайте також