Аналітики назвали причини просування росіян на Донеччині

Російські військові в Донеччині
Російські військові в Донеччині

Війська РФ активно рухаються в напрямку Покровського через низки факторів, таких як недостатня укомплектованість українських бригад та рельєф місцевості. Про це свідчить звіт інституту вивчення війни. Зокрема, відзначено, що російські війська продовжують продвигатися в районі Покровського, особливо на північний захід від Авдіївки.

Російські війська продовжують стабільно просуватися на Покровському напрямку значною мірою завдяки нестачі української живої сили та рельєфу місцевості безпосередньо на північний захід від Авдіївки.

Проте експерти прогнозують сповільнення наступальної операції РФ, адже вони наближаються до більших та більш урбанізованих населених пунктів.

Українські військові експерти відзначили, що сили оборони на Покровському напрямку мають гірше обладнання і засоби захисту, тому наразі вони не можуть уповільнити просування росіян.

Згідно їхнім словам, затримки з наданням західної, зокрема американської, військової допомоги, призвели до затримок з оснащенням новостворених українських підрозділів та переоснащенням тих, що уже брали участь у боях.

Водночас, інститут вивчення війни відзначає, що РФ активно використовує ці недоліки для досягнення тактичних переваг на північний захід від Авдіївки, особливо у районі траси Очеретине – Гродівка – Мирноград і на лівому березі річки Вовча.

Нагадаємо, російські загарбники продовжують розширювати зону контролю поблизу Сватового, Часового Яру та Кліщіївки.

Як інформувалося раніше, російські загарбники захопили населений пункт Веселе у Донецькій області, який знаходиться східніше Гродівки у Покровському районі.

Читайте також