Аналітики оцінили готовність США вести війну на кілька фронтів одночасно

Експерти Ілля Куса та Євген Астахов проаналізували готовність США до ведення війни на кілька фронтів одночасно. Вони дослідили оборонний бюджет США, склад збройних сил, військову інфраструктуру, потенціал армії, повітряних сил і флоту, військову допомогу Україні, військове угруповання вторгнення в Ірак та стан військової промисловості.

"Військове виробництво в США спирається на взаємозв'язки глобальної економіки, що обумовлює залежність від великої кількості контрагентів. Залежність від безлічі постачальників, підібраних за принципом економічної ефективності, що уповільнює і подовжує процес виробництва зброї", - зазначають аналітики.

Експерти відзначають, що "США виробляють зброю за законами ринкової економіки. В умовах, коли ринки дуже чутливі до глобальної стабільності, будь-які потрясіння, як передвоєнні та воєнні події, незмінно відображаються у вигляді зростання цін, що, в свою чергу, здатне кратно збільшити ціну виробництва конкретного виду озброєння".

Куса та Астахов виділяють три можливі рівні реакції США на військові загрози та їх наслідки: без змін, часткова мобілізація та тотальна війна.

"У режимі другого рівня можна припустити, що США будуть накопичувати достатні для перемоги сили до одного великого протистояння в 2027-2030 роках, при цьому отримавши можливість надавати відчутну, але не вирішальну підтримку двом-трьом союзникам і партнерам в їх військових конфліктах", - вважають аналітики.

Експерти підсумовують, що "внутрішнього ресурсу, як економічного, так і інтелектуального та технологічного, достатньо для перемоги в декількох великих конфліктах одночасно. Проте на створення такого потенціалу, з моменту прийняття рішення, потрібно не менше 2-3 років".

Рекомендуємо відео: