Аналітики повідомили, що РФ просунулася до Агрегатного заводу у Вовчанську

Аналітики повідомили, що РФ просунулася до Агрегатного заводу у Вовчанську

Російські війська продовжують наступ у Харківській області

Протягом 15 і 16 червня російські війська продовжували наступальні дії на півночі Харківської області. За даними Інституту вивчення війни (ISW), найбільше наступали біля Глибокого, Вовчанська та Тихого.

Українські сили контратакували під Глибоким та Вовчанськом, як стверджують російські мілблогери. Однак речник Харківського угруповання військ України Юрій Повх зазначив, що на напрямку Харкова українським військам немає вдалося зупинити російський наступ. Він також заявив, що російське командування намагається передислокувати підрозділи, які зазнали великих втрат.

Також повідомляється, що поблизу Вовчанська діють російські мотострілецькі бригади та група "Аїда", а біля Глибокого - танковий полк.

За геолокаційними відеозаписами видно, що російські війська продовжують просуватися до Агрегатного заводу у Вовчанську. Проте невідомо, чи вдалося їм утримати ці позиції. За словами українських джерел, російські сили контролюють завод, але російські мілблогери стверджують, що це не так.

Військовий оглядач Костянтин Машовець повідомив, що близько 200 російських військових зараз знаходяться в оточенні на Агрегатному заводі. Вони потрапили туди після неуспішної спроби перетнути річку і були затиснуті вогнем з боку українських сил.

Читайте також: