Аналітики повідомили, що ЗСУ просунулися на північ від Харкова

ЗСУ просунулися на північ від Харкова
ЗСУ просунулися на північ від Харкова

За даними звіту Інституту вивчення війни (ISW), українські війська здійснили незначні переміщення на північ від Харкова під час продовження боїв на Харківському напрямку 11 липня.

Згідно з публікацією геолокаційних кадрів, українські війська трохи продовжили своє передвиження на схід у північній околиці Глибокого (північніше Харкова). Російський мілблогер натомість твердив, що українські сили готуються до контратаки на північ від цього населеного пункту, обходячи Глибоке.

Декілька російських мілблогерів твердили, що російські війська перетнули річку у центральній частині Вовчанська (на північний схід від Харкова). Але відомий мілблогер, пов'язаний з Кремлем, оповістив, що ці повідомлення є неправдивими. Проте ISW бачив недавні геолокаційні кадри, які демонструють, що російська піхота все-таки перетнула річку Вовча.

11 липня тривали бої під Глибоким і Вовчанськом. Зафіксовано, що на відеозапису, опублікованому 10 липня, видно, як оператори безпілотників російського Африканського корпусу активно діють на Харківському напрямку, після отримання підтвердження Міністерством оборони (МО) Росії про перебазування деяких підрозділів Африканського корпусу в цей район 9 липня.

Читайте також