Аналітики прогнозують, що росіяни можуть отримати перевагу на фронті

Російські загарбники можуть отримати тактичні переваги перед українською обороною

За даними Американського Інституту вивчення війни (ISW), російські загарбники можуть отримати значні тактичні переваги внаслідок затримки прибуття військової допомоги від Сполучених Штатів. Проте, звіт зазначає, що вони навряд чи зможуть розбити українську оборону.

Аналітики вважають, що прибуття американської допомоги найближчим часом дозволить українським військам вирішити проблеми з матеріально-технічним забезпеченням і зупинити наступальні операції російських військ. Водночас, російські загарбники посилюють дестабілізуючі дії проти української оборони і намагаються закріпитися до прибуття допомоги.

Добре забезпечені українські війська, швидше за все, зможуть запобігти просуванню російських військ під час літньої наступальної операції Росії, хоча російські війська використають окремі переваги і адаптацію, щоб створити загрозу для України цього літа

Зазначається, що російські війська основу своєї стратегії будують на кількості техніки та живої сили, щоб тиснути на українські війська. Однак, вони зазнають значні втрат, якими українські сили важко понести.

За даними аналітиків, російські війська продовжують зосереджуватися на кількості, незалежно від якості, що дає їм тактичні переваги. Також вони вчаться на помилках минулих операцій в Україні. Крім того, російські війська змінили тактику авіаційних операцій та задіяли планерні бомби для безпечного нанесення ударів з глибини тилу.

Згідно з аналітиками, Україна найімовірніше стабілізує фронт у найближчі місяці і розпочне контрнаступальні операції до 2025 року.

Нагадаємо, що російські війська захопили село Бердичі на Донеччині, демонструючи свою агресію та прапор.

Також ворогу вдалося прорватися і закріпитися в деякій частині Очеретиного, недалеко від Авдіївки.