Аналітики розповіли про ситуацію на Харківському напрямку

Аналітики розповіли про ситуацію на Харківському напрямку

Російська диверсійно-розвідувальна група атакувала кордон на Золочівському напрямку ввечері 26 червня. Проте, російські війська не розпочали наступних дій в цій області. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

У Генштабі ЗСУ заявили, що українські війська відбили атаку росіян поблизу Сотницького Козачка на північний захід від Золочева. У той же день Президент України Володимир Зеленський заявив, що російські війська готуються до нових наступальних дій та зосереджують угруповання поруч з кордоном України, в 90 кілометрах на північний захід від Харкова. Це може дати їм можливість розпочати наступ у районі Золочева на південь або в Сумській області на захід.

27 червня були бої на північ і північний схід від Харкова, але змін на фронті не було підтверджено. Російські та українські війська продовжували боротися на північ від Харкова біля Липців і Глибокого, а також на північний схід від Харкова біля Вовчанська 26 і 27 червня.

Російський мілбогер заявив, що українські сили успішно контратакували у Вовчанську і відновили свої позиції на вулицях Короленка, Соборній і Хлібороба. Командир українського батальйону, що діє на півночі Харківської області, 26 червня заявив, що російські війська постійно риють окопи на першій і другій лініях оборони в цьому районі, але українська артилерія і підрозділи безпілотників ускладнюють їх спроби з укріплення.

Повідомляється, що недавно до Харкова з напрямку Херсона перекинулися підрозділи російського 44-го армійського корпусу (Ленінградський військовий округ).

Читайте також: