Аналітики розповіли, скільки території росіяни захопили з жовтня 2023 року

Російські війська продовжують захоплення території України

За даними американського Інституту вивчення війни (ISW), російські війська захопили 505 квадратних кілометрів території з початку наступальних операцій у жовтні 2023 року.

Протягом січня-березня 2023 року російські війська продовжили своє наступання і захопили ще майже 100 квадратних кілометрів більше, ніж минулого року.

Військові аналітики відзначають, що такий темп просування може бути пояснений нестачею зброї українців та сприятливими погодними умовами взимку.

«Це незначне збільшення швидкості російського просування не відображає загрози оперативного успіху Росії через затримки допомоги від США», - кажуть аналітики.

Однак нестача матеріально-технічних засобів українських військ обмежує їх здатність проводити ефективні оборонні операції, тоді як окупанти мають гнучкість у проведенні наступальних дій.

Для досягнення значних успіхів у майбутньому російським військам може сприяти ускладнення і нелінійні можливості української армії.

Однак забезпечення достатньої та регулярної допомоги від США та розв'язання проблем, пов'язаних з мобілізацією в Україні, дозволить українським військам зупинити РФ на тактичному рівні.

Нещодавно окупанти просунулися до Новомихайлівки, однак українські війська не відступають і використовують безпілотники та касетні боєприпаси для ускладнення просування Росії.

765-та доба війни: 59 бойових зіткнень