Аналітики розповіли, що дасть окупантам захоплення Часового Яру

Захоплення Часового Яру надасть окупантам переваги на фронті

Американський Інститут вивчення війни (ISW) зазначив у своєму звіті, що захоплення російськими військами Часового Яру на Донеччині призведе до обмежених, але значних переваг на цій ділянці фронту.

Аналітики вбачають, що Часовий Яр є важливим пунктом для Росії, оскільки це допоможе закріпити південно-західний фланг окупантів на ділянці Бахмут-Соледар та створити можливість для подальшого наступу до Костянтинівки. У такому разі, українській армії доведеться відійти та наблизити артилерію до передової, щоб перекрити логістику росіян.

ISW не передбачає, що російські війська швидко захоплять Часовий Яр, але вказує на можливу масштабну наступальну операцію у майбутньому. Російське командування намірює повторити спробу оточення українських сил у Донецькій області, а просування на захід від Часового Яру створить умови для цього.

«Захоплення Часового Яру буде більш важливим з оперативної точки зору, ніж Авдіївки, але ISW не прогнозує, що російські війська швидко візьмуть цей населений пункт, якщо вони взагалі зможуть його взяти», - зазначені аналітики.

Міністерство оборони Великої Британії також повідомляє, що повномасштабний наступ російських військ на Часовий Яр малоймовірний, хоча це залишається найближчою тактичною метою окупантів.