Аналітики The Telegraph пояснили, чому КНДР відправила війська в Україну

Війська КНДР на кордоні України
Війська КНДР на кордоні України

Залучення військових з Північної Кореї може значно посилити позиції Росії, яка зазнає втрат в Україні. Та на самому ділі отримує вигоду від цієї угоди Північна Корея. Газета The Telegraph виділила шість причин, чому Пхеньян втрутився в європейський конфлікт.

Спочатку Кім Чен Ин постачав Путіну боєприпаси. Але відправлення тисяч військових стало переломним моментом, що означає значні зрушення у розстановці сил. Видання зауважує, що союз між Росією та Північною Кореєю вплине на глобальну безпеку, але величина цього впливу залежить від допомоги, яку Москва надасть Пхеньяну у відповідь.

Шість причин втручання Північної Кореї в європейський конфлікт:

  • Фінансова вигода. Кім Чен Ин потребує іноземної валюти для підтримки свого режиму. Північна Корея вже відправляє цивільних працівників до Росії для заробітку, а тепер надіслала й військових.
  • Міжнародне визнання. Кім прагне бути визнаним як лідер значущої держави, а не просто місцевий диктатор. Участь у європейському конфлікті робить його гравцем на світовій політичній сцені.
  • Отримання бойового досвіду. Армія Північної Кореї не має достатньої практики в сучасних бойових технологіях. Участь у війні в Україні дозволить їм здобути досвід із безпілотниками, радіоелектронною боротьбою, ракетами та бронетехнікою, що буде цінним у протистоянні з Південною Кореєю.
  • Модернізація армії. Збройні сили Північної Кореї застарілі технічно. Відправляючи своїх військових, Кім може вимагати від Росії допомоги в модернізації сухопутних сил.
  • Отримання стратегічних технологій. Кім прагне отримати передові космічні та підводні технології, включаючи ракети дальньої дії, здатні досягти США.
  • Гарантії безпеки. Кім може укласти військовий союз з Росією, щоб отримати підтримку Кремля, у разі загрози для свого режиму, наприклад, війни з Південною Кореєю.

Президент Зеленський звернувся до народу та розповів про наслідки ударів РФ, подякував рятувальникам та зауважив, що Москва налаштована на продовження агресії, що обумовило союз Північної Кореї з Росією.

За даними розвідки, вже 27-28 жовтня перші військові з Північної Кореї будуть застосовані Росією в бойових діях.

Розвідувальна служба Південної Кореї стверджує, що Північна Корея відправила до Росії близько 3 тис. військових для підтримки російських окупантів в Україні.

Військові запаси Північної Кореї дозволяють їй проводити бойові дії протягом трьох місяців, і ці заводи в країні працюють на повну потужність для постачання бронетехніки Росії.

Читайте також