Антихрист, демон та сатана – неймовірна схожість рогатої істоти з Путіним

Зображення диявола зі старовинної італійської фрески XIV століття шириться у мережі інтернет безупинно. Допитливі люди знайшли й інші картини аналогічних персонажів, на які дуже схожий кремлівський диктатор Путін.

Фрагмент антихриста зі старовинної італійської фрески XIV століття, що знаходиться в бенедиктинському монастирі Помпозапривернув увагу до твору мистецтва.

Неозброєним поглядом можна знайти неймовірну схожість рогатої істоти з президентом РФ.

«Кого ж ці персонажі нагадують?» – іронічно підписують зображення люди.

Щодо фрески з антихристом, то її автор Вітале да Болонья є яскравим представником болонської художньої школи XIV століття. Поціновувачам мистецтва він відомий насамперед своїм поліптихом у церкві святого Спасителя та фресками собору Санта-Марія деї Серві в Італії.

Зображення рогатого антихриста, що видає себе за Месію, у виконанні Вітале де Болоньї – є одним з найпопулярніших образів антихриста.

Демон Баал – один із семи принців пекла. Найцікавіше, що на нього надіта корона, оскільки він вважався головним королем у підземному царстві. Справді дуже нагадує божевільного Путіна.

Зображення диявола з фрески «Похорон Сатани» (Собор Верони в Італії, XIV століття) також назвали в мережі дуже схожим на образ Путіна.

Навіть у російському місті Санкт-Петербурзі у музеї образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва «Ермітаж» зберігається бронзова статуя диявола XII століття. Виглядає вона як собака з обличчям людини. Обличчя якої саме людини – знов таки видно неозброєним оком.