Японець третій рік воює у ЗСУ

Японець у формі ЗСУ тримає автомат
Японець у формі ЗСУ тримає автомат

Україну допомагає військовослужбовець Харусан з Японії, який вже третій рік служить у Збройних силах України. Спочатку він був снайпером в Інтернаціональному легіоні, а зараз вивчає керування безпілотником у 41-й механізованій бригаді. Про це повідомляє телеканал "Рада" під час телемарафону.

Я не розповідав своїм рідним про те, що їду в Україну. Зізнався лише друзям. Вони радили не їхати. Та я не можу просто ігнорувати людей, яким потрібна допомога. Це мій обов'язок, незалежно від того, якої вони національності, раси чи релігії

Харусану 51 рік, і він приїхав до України в квітні 2022 року. У знак солідарності з українським народом, він вирішив набити на себе татуювання тризуба на потилиці.

Це тату означає для мене знак вірності Україні

За короткий час в Україні японець відвідав багато міст, але найбільше сподобалися йому Житомир та Харків. Він називає українців доброзичливими та висловлює позитивні враження про них.

Україна - моя перша закордонна подорож. Це був новий досвід і я багато в чому навчився. Українці, як на мене, в чомусь подібні до японців. Я відчув певну схожість. Особливо у доброті до інших людей. У мене дуже гарні враження про українців

Харусан заявляє, що залишиться в Україні до тих пір, поки країна не здобуде перемогу над Росією.

Раніше українська громада відкрила виставку у Токіо з назвою "Найщасливішими будуть дні, коли ми відчуємо мир".

Читайте також