Японія хоче виробляти нову енергію: 2 ГВт і $100 млн на виробництво

Процес виробництва нової енергії в Японії
Процес виробництва нової енергії в Японії

Японська компанія Toyo Solar планує побудувати у США завод з виробництва сонячних панелей потужністю 2 ГВт.

Компанія Toyo Solar збирається інвестувати 100 мільйонів доларів у побудову заводу в США. Підприємство володіє передовою технологією виробництва сонячних панелей.

Перш за все, завод буде зосереджений на виробництві сонячних модулів, але в подальшому планується також виготовлення пластин і елементів.

Сонячні модулі - це набори сонячних елементів, що вирізняються від типових сонячних батарей більшою потужністю та вищою ефективністю. Технологія Toyo Solar дозволяє отримувати більше енергії від сонячних променів порівняно зі старішими моделями.

Зокрема, цей ефект досягається завдяки використанню кремнію як напівпровідникового матеріалу, а також задній комірці з пасивованим емітером (PERC) і двостороннім коміркам для підвищення ефективності.

Нове покоління сонячних модулів Toyo Solar майже подвоїло кількість сонячної енергії, яку вони можуть перетворити на електричну.

Важливо відзначити, що уряд США стимулює компанії, що працюють в сфері сонячної енергетики. Закон про зниження інфляції (IRA) надає фінансові пільги таким підприємствам, які сприяють переходу країни на чисту енергію.

Читайте також