Японія продемонструвала перший у світі дерев'яний супутник (відео)

Перший у світі дерев'яний супутник
Перший у світі дерев'яний супутник

Перші супутники з дерева вже готові до запуску

Команда інженерів Кіотського університету та лісообробної компанії Sumitomo Foresty успішно завершили розробку першого в світі супутника LignoSat з дерева. За чотири роки роботи, вчені зуміли створити кубічний супутник товщиною стінки від 4 до 5,5 мм. Його маса становить всього 1 кг, а на корпусі розташовані сонячні батареї. Головною метою проекту є розвиток екологічно чистої космічної діяльності та зменшення космічного сміття.

Що вражає ще більше, це сам процес складання супутника. Японські інженери використовують традиційну техніку роботи з деревом, вона не включає використання цвяхів і гвинтів, а також клейких матеріалів. Професор Кіотського університету та астронавт Такао Доі висловив надію, що у майбутньому дерево буде широко використовуватися при створенні проживання людей в космосі.

“Розширення потенціалу деревини як стійкого ресурсу має велике значення. Ми прагнемо створити середовище проживання людей із використанням деревини в космосі, наприклад на Місяці та Марсі, у майбутньому“, - сказав професор Доі.

Перший супутник LignoSat вже пройшов успішну перевірку під час перебування в космосі. Запуск запланований на цей рік, після чого протягом шести місяців будуть зібрані дані про його характеристики та роботу в умовах космосу. Отримані дані будуть використані для розробки наступного супутника LignoSat-2.

Створення супутників з дерева є кроком вперед у боротьбі з космічним безладом та вирішенні екологічних проблем, що виникають при поверненні супутників на Землю. Проект LignoSat спрямований на зменшення вироблення космічного сміття та використання стійких ресурсів для космічних місій.

Читайте також