Японія проводить масштабну евакуацію населення. Усе через тайфун

Масштабна евакуація населення в Японії
Масштабна евакуація населення в Японії

Євакуація понад 800 тисяч жителів розпочалася в Японії через наближення тайфуну "Шаньшань" до південно-західного регіону. Авіа- і залізничні рейси були скасовані, а роботу заводів, включаючи Toyota Motor, призупинили.

Тайфун був класифікований як "дуже сильний" зі швидкістю вітру 50 м/с і поривами до 70 м/с. Японське метеорологічне агентство попередило про сильні вітри, високі хвилі і припливи, які раніше не спостерігалися.

Очікується, що тайфун "Шаньшань" ударить по південно-західному японському острову Кюсю вже завтра і проведе кілька днів у цьому регіоні, після чого наблизиться до центральних і східних регіонів, включаючи столицю Токіо.

Місцеві влади префектур Кагосіма на острові Кюсю, а також центральних префектур Айчі і Сізуока видали накази про евакуацію понад 800 000 жителів.

За даними громадського японського мовника NHK, в Айчі, де розташована штаб-квартира Toyota, двоє людей пропали безвісти. Ймовірно, вони могли знаходитися в будинку, який зруйнований під час сильних дощів. Трьох мешканців будинку вдалося врятувати з-під завалів.

Нагадаємо, що через тайфун Ampil, який очікували в серпні, було скасовано близько 500 внутрішніх авіарейсів. Його рухався на північ до Японії, приносячи проливний дощ і сильний вітер на острови Ізу та прибережні райони регіонів Канто і Тохоку.

Читайте також