Японія вирішила шпигувати за однією країною з космосу

Японська влада має намір запустити ракету-носій H-2A з розвідувальним супутником 11 січня. Цей супутник буде збирати інформацію про ситуацію в КНДР, зокрема про діяльність ракетних полігонів країни та стихійні лиха в регіоні. Про це повідомив телеканал NHK.

У вересні вже відбувся запуск ракети-носія H2A разом з першим японським посадковим модулем для дослідження Місяця під назвою SLIM. Запуск затримувався через негоду, але відбувся 7 вересня. Модуль був запущений з космодрому Танегасіма у префектурі Кагосіма.

Нещодавно був запущений в Японії найбільший реактор термоядерного синтезу JT-60SA у світі. Цей реактор використовує магнітні поля для утримання іонізованого газу у вакуумній камері та стимулює злиття ядер водню, щоб вивільнити енергію. Заввишки чотири поверхи, машина здатна утримувати плазму, нагріту до 200 млн градусів Цельсія, протягом 100 секунд.

Угоду про модернізацію реактора JT-60 уклали Японія та ЄС ще 2007 року. Збережена будівля JT-60 використовувалась під час перебудови реактора, який працював з середини 1980-х років та розташований за невідому вартість.