Apple виплатить деяким власникам iPhone компенсацію: хто отримає $92

Клієнти Apple отримують компенсацію за уповільнення роботи iPhone

Перші кошти у розмірі $92,17 (3,5 тис грн) почали отримувати клієнти Apple як компенсацію за уповільнення роботи iPhone. Цю інформацію надіслала компанія Macrumors.

Угода про виплату компенсації була укладена між Apple та клієнтами, щоб врегулювати колективний позов стосовно уповільнення роботи деяких пристроїв бренду. Загалом, Apple повинна виплатити $500 млн всім, хто подав колективний позов.

Згідно з інформацією, компанія Apple приховано уповільнювала роботу певних моделей своїх смартфонів. Серед цих моделей – iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus та iPhone SE. Ці дії призводили до зниження продуктивності пристроїв.

У компанії пояснювали, що такі заходи були необхідні для подовження терміну роботи акумулятора. Однак, насправді, це мало підштовхувати клієнтів до покупки нових моделей. Спочатку Apple заперечувала факт уповільнення, але пізніше визнала свою провину та згодилась виплатити компенсацію.

Цікаво, що незважаючи на зростання витрат на виробництво, ціна на iPhone 15 залишалась незмінною. Однак, в наступному році компанії доведеться переглянути прайс-лист, що може призвести до зростання цін на смартфони.