Арахамія сказав, наскільки Україні вистачить ресурсів при затримці допомоги від США

Україна має достатньо ресурсів на два місяці - Давид Арахамія

Глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія повідомив, що Україна матиме достатньо ресурсів на два місяці. За його словами, Україна буде шукати фінансування нової мобілізації за допомогою внутрішніх джерел, оскільки зовнішнє фінансування є складним. Він також зазначив, що США має намір надати допомогу Україні після двох місяців.

"Нещодавно Євросоюз прийняв програму в 50 млрд євро терміном на 4 роки. Тобто ми маємо певні фінансові кошти на майбутні 4 роки. Минулого тижня я був у США і став свідком підтримки України. Однак усередині ще залишаються невирішеними питання, пов'язані з кордоном" - заявив Арахамія.

Він також висловив думку, що США проголосують за надання допомоги Ізраїлю, Україні та Тайваню в найближчі два місяці. Також Арахамія зазначив, що для нової хвилі мобілізації будуть потрібні додаткові витрати на оснащення та навчання учасників мобілізації.

Арахамія також наголосив, що під час підготовки до контрнаступу було навчено більше 200 тисяч кваліфікованих солдатів. Деякі з них отримали навчання в іноземних країнах за їхній рахунок.

Раніше, Арахамія заявив, що будуть переглянуті пункти проекту щодо мобілізації.