Арешт соратника Шойгу: аналітики оцінили кампанію чисток у Міноборони РФ

Арешт соратника Шойгу: розслідування очікувало звільнення відійшло від Міноборони РФ
Арешт соратника Шойгу: розслідування очікувало звільнення відійшло від Міноборони РФ

ФСБ заарештувала колишнього заступника міністра оборони Росії генерала Дмитра Булгакова. Арешт соратника Сергія Шойгу за звинуваченням у корупції стався у п’ятницю, 26 липня. Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) зазначають, що від квітня 2024 року Кремль продовжує намагатися звільнитися від високопосадовців Міноборони.

За інформацією російських ЗМІ, Булгакова звинувачують у використанні свого посадового становища для сприяння інтересам "Грязинського харчокомбінату" у Липецькій області. Джерела в правоохоронних органах Росії стверджують, що Булгаков допоміг керівництву комбінату отримати контракти на постачання продовольства для Міноборони, при яких армія отримувала низькоякісні продукти за завищеними цінами.

Керівництво "Грязинського харчокомбінату" було заарештовано в квітні за звинуваченням у розкраданні держзамовлення Міноборони. Але до вчорашнього дня Булгаков виступав у справі в якості свідка.

Відомо, що Булгаков обіймав посаду заступника міністра оборони з 2008 по 2022 рік і відповідав за матеріально-технічне забезпечення армії. У вересні 2022 року його звільнили з цієї посади, за офіційним повідомленням, перевівши на іншу невказану посаду. Але джерела деяких російських ЗМІ стверджують, що з 2022 року Булгаков був свідком у кількох корупційних справах.

Російські військові блогери звинувачують Булгакова у системних проблемах з забезпеченням російських окупаційних військ на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну в 2022 році, внаслідок яких армія досі не може відновитися.

Зараз у справі про корупцію також перебувають заарештовані заступник міністра оборони Росії Тимур Іванов та Сергій Бородін.

Читайте також