Арестович про можливі компроміси з Росією

Арестович ймовірні компроміси з Росією
Арестович ймовірні компроміси з Росією

Олексій Арестович, колишній радник Офісу президента України, повідомив, що в США обговорюються умови компромісних угод України з Росією. Зокрема, ці угоди можуть передбачати повернення Запорізької та Херсонської областей в обмін на транспортний коридор для цивільних осіб до Криму і відновлення подачі води до півострову. Про це він розповів на YouTube.

У одному з варіантів перемир'я з Росією йдеться про те, що "вони будуть відкривати сухопутний коридор якийсь, який не призначений для військових вантажів, але для цивільних автомобілів. Одним з питань, що обговорюються, є цивільний і пасажирський рух і вода (до Криму)", - сказав Арестович.

Він також зазначив, що для України важливо максимально розторгуватися, отримати гарантії і ресурси для наступного модернізаційного стрибка. Арестович вважає, що цілком можливо залучити Китай та Індію як партнерів, а в рамках угоди знайти найкращі умови для розвитку України.

Колишній радник Офісу президента попереджає, що політика, яку зараз веде Україна, може призвести до загибелі країни. Він закликає зайняти дорослу позицію, змінити цілі війни і створити сильні держави.

У свою чергу, Financial Times повідомляє про зміни в тоні та змісті дискусій щодо можливого врегулювання конфлікту в Україні. За словами дипломатів, українські офіційні особи стали більш відкритими стосовно угоди про припинення вогню, а також більш прагматичними у своїх позиціях.

Читайте також

сьогодні, 21:32 2 переглянули
Іран запустив сотні ракет по Ізраїлю
сьогодні, 20:57 83 переглянули
Ракетний удар Ірану проти Ізраїлю