Арестович втрачає популярність серед українців - дослідження

За останній період українці звернули менше уваги на поступки колишнього радника президента Олексія Арестовича, а замість цього стали активніше переглядати блогера Сергія Стерненка. Таку інформацію надали результати опитування, яке провела організація USAID-Internews щодо споживання медіа. Джилліан МакКормак, директорка Internews в Україні, представила ці результати на конференції National Media Talk.

Згідно з опитуванням, більшість українців цього року звертає увагу на Сергія Стерненка в соціальних мережах, а також на Ігоря Лаченкова. У той же час, популярність Арестовича і Дмитра Гордона знизилась порівняно з минулим роком.

Новини продовжують залишатися важливим джерелом інформації для багатьох українців. Кількість користувачів інтернету зростає з кожним роком, і вже в 2023 році він становить 89%. Особливо багато людей 18-35 років користуються інтернетом щодня - 98% з них.

66% опитаних вказали, що вони споживають новини в інтернеті і не дивляться телевізійні новини. Однак, Telegram продовжує бути основною соціальною мережею для українців, тоді як Facebook втрачає свою популярність.

Дослідження, замовлене Internews за підтримки USAID, провели у вересні. Результати показали, що Арестович і Гордон мають низький рівень довіри серед українського населення.

У той же час, за іншим опитуванням, Збройним силам України довіряють 95,8% українців, а волонтерські організації також мають високий рівень довіри.