Армія Білорусі не готова воювати з Україною — Маломуж

Солдати Білоруська армія на параді
Солдати Білоруська армія на параді

Білоруська армія на сьогодні не готова до воєнних дій з Україною. Це пояснив генерал Микола Маломуж, керівник Служби зовнішньої розвідки України. Він зазначив, що як сам білоруський диктатор Лукашенко, так і військовики армії не бажають вести війну, оскільки свідомі про те, що це призведе до поразки його режиму. Тому, якщо РФ намагатиметься примусити білоруських військових до участі в війні з Україною, може виникнути конфлікт.

Генерал також відзначив, що дух у білоруській армії дуже низький. Він пояснив, що Путін боїться завести військових проти України через відсутність підтримки. Він також вказав на те, що "вагнерівці" готують білоруських спецпризначенців для провокацій та диверсій на території України.

Маломуж вважає, що Лукашенко боїться, що військові можуть повернутися проти нього. Тому він намагається попередити широкомасштабний наступ його армії. Він також вказав на те, що хоча Білорусь може дозволити РФ використовувати свою територію для проліту російських військ до України, ймовірність цього також мала.

Читайте також