ISW назвав кількість військової техніки, втраченої окупантами під Покровськом

Втрата військової техніки окупантами під Покровськом
Втрата військової техніки окупантами під Покровськом

За даними Інституту вивчення війни (ISW), з початку наступальної операції в жовтні 2023 року, російська армія втратила п'ять дивізій бронемашин і танків в районі Покровська та під час активних наступальних операцій на заході Донецької області влітку 2024 року.

Загалом, російські війська втратили понад 1 830 одиниць важкої техніки у Покровському районі з моменту захоплення Авдіївки.

Зокрема, з жовтня 2023 року було знищено 539 танків і 1 020 бойових машин піхоти під час активних бойових дій.

Найбільші втрати зафіксовані влітку 2024 року, коли російські війська продовжили наступ на захід від Авдіївки та в інших районах Донецької області.

Українські сили, з своєї сторони, знищили 381 танк і 835 бойових машин піхоти. До того ж, Росія втратила 26 бойових машин піхоти, 22 реактивні системи залпового вогню, 11 артилерійських систем і 92 неброньовані вантажівки.

Аналітики Інституту вивчення війни зазначають, що ці дані можуть бути занижені, оскільки не всі втрати російської техніки були зафіксовані візуально. Фактичні цифри, імовірно, є ще вищими.

Партизанський рух 'АТЕШ' повідомляє, що російське військове командування відправляє на Придніпровському напрямку недосвідчених строковиків та приховує втрати після боїв із ЗСУ. Військова група 'Дніпро' також відправляє на Дніпровські острови неообладнаних мобілізованих та строковиків, які стають легкими мішнями. Російське командування намагається замовчувати дані про втрати, не вивозячи тіла загиблих. Усе це робиться з метою збереження видимості контролю, якого вже не існує.

Також повідомляється, що росіяни продовжують наступати на Харківському напрямку та по всій лінії фронту. Ворог посилює свої підрозділи поблизу Глибокого і будує нові фортифікації, щоб утримуватись на позиціях та продовжувати наступ. В районі Лук'янців російські війська також зміцнюють свої позиції, проводячи інженерні роботи. А у районі населеного пункту Тихе противник активно займається забезпеченням логістики. Ворожі сили проводять повітряну розвідку для виявлення підрозділів Сил оборони України протягом ночі.

Читайте також