Армія РФ майже повністю відновилася після величезних втрат в Україні – Держдеп США

Росія практично повністю відновила свої збройні сили після значних втрат в Україні

Офіційний представник Державного департаменту США Курт Кемпбелл повідомив, що Росія майже повністю відновила свої збройні сили після втрат, зазначених військоміністром США Ллойдом Остіном. Втрати РФ складають близько 315 тисяч осіб, але вона змогла розширити свої дії на деяких ділянках фронту після скорочення військової допомоги союзників України. Це дало їм невеликий успіх, але обійшлося дорого. Також Кемпбелл зазначив, що підтримка Китаю, Північної Кореї та Ірану допомогли РФ в відновленні її збройних сил.

Китай підтримує російську оборонну промислову базу

Президент США Джо Байден висловив занепокоєння щодо підтримки Китаєм російської оборонно-промислової бази. Він зазначив, що ця підтримка є несправедливою торговельною політикою і висловив свою занепокоєння галузевими співробітництвом і розбіжностями.

Українські військові все ще сподіваються на допомогу від США та партнерів

Українські військові, незважаючи на тиск з боку Росії, надалі сподіваються на значну допомогу від США та своїх партнерів. Без цієї допомоги Збройні сили України будуть змушені обмежувати використання боєприпасів та економити на засобах ППО по всій країні.

Атаки російської армії проти України продовжуються

Російська армія продовжує атакувати Україну, здійснюючи бойові зіткнення і ракетні удари. Учора було застосовано 20 безпілотників типу «Shahed-136/131», але українські сили змогли знищити 11 з них за допомогою засобів протиповітряної оборони.