Армія РФ посилить удари по Україні - ISW

Російські війська планують посилити удари безпілотниками та ракетами на Україну

В Інституті вивчення війни прогнозують, що російські війська найближчими тижнями посилять удари безпілотниками та ракетами з метою завдати найбільшої шкоди українській інфраструктурі та оборонно-промисловій базі перед прибуттям допомоги з США.

Військові аналітики вбачають, що фокус міністра оборони РФ Сергія Шойгу на удаарх по українській логістикі може свідчити про те, що російські війська можуть змінити цілі своєї атаки і спрямувати їх на українську транспортну інфраструктуру, логістику та військові склади.

Поточні наступальні операції російських військ

Ймовірно, російські війська активізують поточні наступальні операції найближчими тижнями, щоб скористатися матеріальними обмеженнями українських військ перед прибуттям безпекової допомоги від США.

Зосередженість Шойгу на наступальних операціях на північному сході України і навколо міста Донецьк додатково свідчить про те, що російські війська, можливо, посилять наступ в цих районах.

Можливі удари по транспортній інфраструктурі України

Російські війська вже завдали сильних ударів по об'єктах української транспортної інфраструктури в Дніпропетровській області 19 квітня і, імовірно, мають намір повторити і розширити ці удари в найближчі тижні, з метою перекриття українських зв'язків на наземному рівні.

Російському військовому командуванню можливо залежить на тому, що координовані дії з перекриттям обмежать здатність України ефективно розподіляти сили й ресурси на критично важливих ділянках фронту й відсунуть в часі поліпшення можливостей, які надаступлення американської безпекової допомоги українським військам.

Джерело: Українська правда