Армія РФ втрачає позиції біля Кремінної - ISW

За інформацією Інституту вивчення війни, російська окупаційна армія поступово втрачає свої позиції через постійні контратаки українських військ на захід від Кремінної.

Недавно ворожа армія зазнала не значних успіхів на південь від Кремінної. Геолокаційні знімки, опубліковані 8 квітня, показують, що Російська Федерація захопила обмежені позиції в районі кар'єру на південь від Кремінної.

За даними аналітиків, 9 квітня російські війська ведуть бої за тактичні висоти біля кар'єру і вдалося захопити певні позиції в цьому районі.

"Російські джерела також заявляли, що велося жорстоке сутички біля Тернів (на захід від Кремінної), але російські сили постійно втрачають позиції через контратаки українських військ", - повідомляється.

Аналітики також припускають, що окупанти, мабуть, наносять масштабні удари планованими бомбами по українських позиціях, щоб продовжити просування до Часового Яру. Російська Федерація також атакувала Авдіївку, щоб захопити її.

Станом на 9 квітня, російські війська недавно продовжили своє просування на захід від Авдіївки і, мабуть, захопили Первомайське. Геолокаційні знімки показують, що ворог просунувся полями на північний схід від Нетайлового (на захід від Первомайського).

Джерело: Еспресо