Артснаряди, які надав Захід, почали надходити на фронт – ISW

Артснаряди надходять на фронт від Заходу
Артснаряди надходять на фронт від Заходу

Артилерійські боєприпаси, надані Заходом, почали надходити до українських сил на лінії фронту, але не в такому обсязі, щоб повністю вирівняти артилерійську перевагу російської армії. Таку інформацію містить звіт американського Інституту вивчення війни (ISW).

Українські військові, які знаходяться поблизу Вовчанська, розповіли виданню Telegraph, що боєприпаси, надіслані Заходом, почали надходити на їхню ділянку фронту, але російські сили все ще мають перевагу в цьому питанні.

Один з українських військових повідомив, що російські війська мають артилерійську перевагу у співвідношенні п'ять до одного.

Інший український солдат розповів естонському виданню ERR, що боєприпаси, надані Заходом, почали потрапляти на передову, але їхнього обсягу все ще недостатньо. Він заявив, що російські війська зберігають значну перевагу у боєприпасах.

Згідно з оцінками ISW, російські війська намагаються досягти значних тактичних і оперативних переваг до прибуття повної американської військової допомоги до українських сил на фронті. Отримання першої зброї, наданої Заходом, займе певний час для досягнення тактичного і оперативного ефекту на фронті.

Зазначимо, що Україна збільшує виробництво боєприпасів шляхом установлення рівня прибутковості для вітчизняних виробників в розмірі до 25% від собівартості. За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, Україна значно збільшила виробництво власної зброї за останні два роки. Серед найуспішніших досягнень - виробництво різних типів дронів.

Як вже повідомлялося, Сполучені Штати доставили озброєння та техніку українським військовим у перших двох пакетах допомоги протягом останніх тижнів. За словами держсекретаря США Ентоні Блінкена, США і міжнародна коаліція, яку вони утворили, продовжуватимуть підтримувати Україну в її боротьбі за свободу.

Читайте також