Атака дронів на Одесу: спалахнув енергооб’єкт, тисячі людей лишилися без світла

Атаки на енергетичну інфраструктуру Одещини

У ніч на 31 березня відбулися атаки на енергетичну інфраструктуру Одещини, повідомив начальник Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер.

За його словами, наші сили протиповітряної оборони знищили вісім безпілотників ворога, які здійснювали атаку.

«Проте падіння уламків збитого дрону спричинило пожежу на одному з енергооб’єктів області, внаслідок чого відбулось знеструмлення кількох населених пунктів. Пожежу було оперативно ліквідовано. На щастя, люди не постраждали», - сказав Кіпер.

Станом на 10:00 без електропостачання залишаються 10 тисяч абонентів в Одесі та Одеському районі. Уже проводяться роботи з відновлення.

Міська рада Одеси повідомила, що через обмеження подачі електроенергії в місті призупинено рух електротранспорту.

«Весь рухомий склад заходить в депо. На магістральних маршрутах збільшено кількість рухомого складу автобусів середнього та великого класів», - повідомили у міській раді.

Загарбницькі атаки по всій Україні

Варто нагадати, що у неділю вранці російські окупанти атакували Львівщину крилатими ракетами, в результаті чого загинув один чоловік. 

В цілому у ніч на 31 березня російські загарбники здійснили атаки на Україну ворожими дронами та ракетами різних типів. Захисники неба знищили 18 з 27 цілей ворога. 

Також було пошкоджено житловий будинок у Шевченківському районі Харкова в результаті ворожого обстрілу, і відомо про двох постраждалих.