Атака на Чернігів: момент влучання потрапив на відео

У центрі Чернігова російські загарбники вчинили ракетний обстріл, в результаті якого загинули цивільні. Обставини обстрілу зафіксовані на відео.

На опублікованих кадрах видно, як люди ховаються під парканом на зупинці, щоб уникнути обстрілу; деякі навіть лягли на землю. Над будинками піднімається стовп диму, а через декілька секунд стається ще один вибух.

Глава обласної військової адміністрації В'ячеслав Чаус повідомив, що росіяни завдали ракетного удару по Чернігову, у результаті чого є загиблі та поранені.

Загарбники випустили три ракети майже в центрі міста.

Чаус підкреслив, що на місці обстрілів працюють рятувальники та медики, які надають необхідну допомогу.

«Російські терористи атакували Чернігів, постраждали цивільні. Терор необхідно зупинити. ППО і ПРО - це те, що Україні потрібно вже зараз», - прокоментував атаку глава Офісу президента Андрій Єрмак.

Виконуючий обов'язки міського голови Чернігова Олександр Ломако зазначив, що обстріляли соціальну інфраструктуру. Він також повідомив про чотирьох загиблих в результаті ракетних ударів.

Після атаки Росії на Чернігівщину, вибухи сталося в Одесі, коли була оголошена повітряна тривога. Місцеві мешканці повідомили про один вибух. Глава Одеської ОВА Олег Кіпер закликав всіх бути в безпечних місцях під час повітряної тривоги в Одесі та Одеському районі.

Україна оголосила повітряну тривогу о 08:49. Столиця та деякі північні регіони були в небезпеці. Моніторингові телеграм-канали повідомляли про ціль на столицю. Ракетні вибухи відбулися у Чернігові. О 09:28 тривогу було скасовано.