Атака на Харків, питання американського кордону та допомогу Україні можуть розділити: головне за ніч

Спікер Палати представників США Майк Джонсон заявив, що пропозиція щодо національної безпеки, яка об'єднує допомогу Україні з реформами прикордонної політики, може бути розділена.

Увечері 30 січня російські загарбники атакували Харків за допомогою ударних дронів.

Атака на Харків

Увечері 30 січня російські загарбники атакували Харків за допомогою ударних дронів. Зафіксовано влучання у житловий будинок, виникла пожежа. Троє людей були поранені, повідомили голова Харківської ОВА Олег Синєгубов та харківський міський голова Ігор Терехов.

Один з керівників Харківської ОВА заявив, що троє людей отримали легкі травми та інші наслідки від стресу. Медики надали їм допомогу на місці.

Російські окупанти атакували Харків та область за допомогою шести ударних безпілотників. Було зафіксовано пошкодження цивільної інфраструктури. У районах Харкова також було пошкоджено приватні житлові будинки та магазин.

Джонсон визнав, що остаточні рішення не будуть ухвалені, поки не буде оприлюднено текст майбутньої угоди про безпеку кордону.

Спікер Палати представників заявив, що питання кордону та допомогу Україні можуть розділити

Спікер Палати представників США Майк Джонсон заявив, що пропозиція щодо національної безпеки, яка об'єднує допомогу Україні з реформами прикордонної політики, може бути розділена. Його слова вимагають перегляду ширшої угоди про безпеку кордону, яка узгоджена Сенатом, оскільки це може призвести до критики.

Пентагон підтвердив передачу Україні бомб Glsdb, але не назвав терміни. Міністерство оборони США запевнило, що вони забезпечать Україну цими озброєннями за допомогою програми USAI. Конкретні деталі передачі озброєнь не були розкриті.

Сенат США готовий підтримати закон про безпеку кордонів, незважаючи на позицію спікера Джонсона. Закон буде прийнятий з підтримкою республіканців. Тим часом у Південній Кореї розбився американський винищувач, пілот був врятований.

Нідерланди, Німеччина та Польща підписали угоду про співпрацю для швидкого переміщення військ та озброєнь з Північного моря до східного фронту НАТО.