Атака на Харківщину: стали відомі наслідки ракетного удару окупантів

Атака на Харківщину: стали відомі наслідки ракетного удару окупантів

Російські окупанти завдали ударів по Харківщині

Вночі 30 травня російські окупаційні війська атакували Харківщину, яка знаходиться недалеко від Харкова. В результаті було пошкоджено декілька об'єктів і житлових будинків.

Олег Синєгубов, очільник Харківської обласної військової адміністрації, повідомив, що окупанти здійснили п'ять ударів по Харківщині, з них частина була спрямована на населені пункти Харківського району.

За даними Олександра Гололобова, очільника Малоданилівської громади, житловий мікрорайон сильно постраждав від ракетних ударів: “Росіяни завдали п'ять ракетних ударів по будівлям інфраструктури і житлових будинках нашої громади. Обстріл здійснювався ракетами С-300”. Гололобов додав, що немає жодних загиблих та поранених серед населення.

Зазначимо, що унаслідок обстрілу постраждали магазини, медичний заклад, бібліотека і спортивна школа. Понад 100 квартир також були пошкоджені, оскільки вони втратили вікна.

Удар по критичній інфраструктурі Харкова

30 травня о 02:05 у Харкові стався вибух. Мер міста Ігор Терехов повідомив, що окупанти атакували критичну інфраструктуру міста. “Один з районів міста зазнав удару по критичній інфраструктурі. Внаслідок вибуху спалахнула пожежа, був пошкоджений газонін і також багато вікон у навколишніх будинках. Завтра рано ми проведемо обхід, щоб отримати детальну інформацію”, - зазначив Терехов. Він додав, що в результаті атаки серед населення є четверо постраждалих.

Тривале вторгнення російських військ

Загарбники продовжують свою агресію на території України вже 827 днів. З початку доби було здійснено чотири ракетні удари та 43 авіаудари з використанням 69 КАБ, а також 364 дрони-камікадзе. Загалом, ворог випустив 2 683 постріли по позиціях наших військ та мирним населеним пунктам, використовуючи різні види озброєння.

Читайте також: