Атака на Україну, у Росії розбився гелікоптер Мі-8: головне за ніч

У Магаданській області РФ стався авіакатастрофа, в результаті якої впав гелікоптер Мі-8 з приблизно 20 особами на борту. Загарбники здійснили атаку ударними дронами типу "Шахед" по цивільній інфраструктурі чотирьох міст Сумської області. Президент Литви висловив підтримку відправленню військ до України. Речник МЗС Китаю відреагував на заяву Путіна про готовність Росії до ядерної війни. У Білгородській області РФ сталися два вибухи безпілотників. Також сталася авіакатастрофа гелікоптера Мі-8 в Магаданській області РФ.

Атака на Україну

У ніч проти 14 березня російські загарбники атакували ударними дронами типу "Шахед" цивільну інфраструктуру чотирьох міст Сумської області, зокрема Сум, Шостки, Тростянця та Білопілля. Про це повідомляє Сумська обласна військова адміністрація (ОВА)

Також окупанти завдали ракетних ударів по Шостці та Тростянцю. Наразі на місцях прильотів працюють аварійно-рятувальні служби, наслідки ворожих ударів уточнюються.

Зокрема у Харкові впав ворожий "Шахед". Про це повідомив міський голова Харкова Ігор Терехов. За словами Терехова, дрон-камікадзе розробки Shahed впав у середмісті Харкова, в районі приватних будинків. Наразі про постраждалих не повідомляється.

Пізніше начальник Харківської військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив про вибух у місті. Голова ОВА додав, що російські загарбники "завдають ударів по Харкову". Чиновник закликав місцевих жителів перебувати в укриттях.

Ще одна країна підтримала відправлення військ до України

Західним країнам потрібно обговорити ідею відправки військ в Україну. Таку думку висловив президент Литви Гітанас Науседа.

"Я вітав ідею направлення місій на територію України і досі вважаю, що нам слід обговорити цю ідею. Звичайно, найкраще було б, якби ми всі одноголосно погодилися з необхідністю цього і дуже добре оцінили ту розвідувальну та іншу інформацію, якою ми володіємо", - сказав він.

Президент Литви також додав, що визначальним чинником у цьому рішенні не може бути страх перед можливою реакцією Москви.

"Саме тому я вчора сказав і президенту Макрону, і засобам масової інформації, що ми маємо перестати проводити для себе "червоні лінії", - заявив президент Литви.

Президент Литви наголосив, що роблячи це, Захід допомагає президенту РФ Володимиру Путіну, який після цього починає думати, що європейці передбачувані, а він може ними легко маніпулювати.

Китай відреагував на заяву Путіна про готовність Росії до ядерної війни

Речник Міністерства закордонних справ Китаю Ван Веньбінь прокоментував заяву російського диктатора Володимира Путіна про готовність РФ до ядерної війни.

"Не знаю про таку заяву, але в січні 2022 року лідери п'яти ядерних держав підтвердили, що ядерну війну неможливо виграти і її ніколи не можна вести. Китай також зазначив, що цей принцип був підтверджений російською стороною", - сказав речник МЗС Китаю.

Ван Веньбінь наголосив, що Китай вважає, що держави з ядерною зброєю мають прийняти ідею спільної безпеки та підтримувати глобальний стратегічний баланс і стабільність.

"Бавовна" у Білгородській області

У Білгородській області РФ сталися два вибухи безпілотників, які призвели до пожежі. Постраждалих немає, оскільки зазначені будинки були порожні. На місці події працюють оперативні служби.

У Росії розбився гелікоптер Мі-8

У Магаданській області РФ стався інцидент, в результаті якого розбився гелікоптер Мі-8 з 20 особами на борту. Загинула одна людина, кілька отримали поранення. Причини катастрофи наразі невідомі.

На місце аварії вже прибули рятувальні групи та медики для допомоги та евакуації постраждалих.