Аварійні відключення діють у Києві та 14 областях

Аварійні відключення електрики по всій Україні
Аварійні відключення електрики по всій Україні

У Києві та 14 областях відбулися аварійні відключення електроенергії. Інформацію про це надала НЕК "Укренерго" 3 вересня.

В повідомленні зазначені такі області: Київська, Житомирська, Черкаська, Чернігівська, Одеська, Миколаївська, Херсонська, Дніпропетровська, Кіровоградська, Запорізька, Харківська, Сумська, Полтавська, Вінницька.

Раніше ДТЕК Київські електромережі повідомляли про екстрені відключення світла в Києві. Як причину вказано мережеві обмеження.

«Дякуємо за розуміння! І просимо всіх, у кого наразі є світло, використовувати його максимально ощадливо. Щоб екстрені відключення завершилися скоріше!», - наголошує НЕК "Укренерго".

Радник прем'єра України, член Наглядової ради "Укренерго" Юрій Бойко зазначив, що наслідки масованої атаки на енергосистему, що сталася 26 серпня, ще рано оцінювати щодо майбутніх відключень світла. Однак, плани щодо підготовки до зими будуть коригуватися.

Президент Зеленський заявив, що захист енергооб'єктів України розробляється на різних рівнях. Він акцентував увагу на необхідності збереження деталей захисту в таємниці від ворога. Глава держави наголосив, що він «не любить енергопіару» і не дозволить ворогу дізнатися, куди ударив, а куди ні.

Читайте також