Аварійні знеструмлення через негоду: Міненергетики назвало постраждалі області

Аварійні знеструмлення через негоду: Міненергетики назвало постраждалі області

Знеструмлені понад 81 тисяча споживачів через негоду в Україні

Понад 81 тисяча споживачів у 360 населених пунктах України залишилися без електропостачання через негоду, яка пошкодила повітряні лінії електропередачі. Найбільшу кількість знеструмлених споживачів зафіксували у Київській області. Про це повідомив Міністерство енергетики.

Відновлення електропостачання вже триває, проте ремонтні роботи займають певний час. У Хмельницькій та Черкаській областях вдалося повернути електропостачання всім споживачам, які зазнали перебоїв уранці.

У Київській області без світла залишилися 58,8 тисяч абонентів у 305 населених пунктах. У Чернігівській області негода припинила електропостачання для 17,1 тисячі абонентів у 36 населених пунктах. Сумська область втратила струм для 2,7 тисяч точок обліку в 15 населених пунктах. В Дніпропетровській області 1447 споживачів лишилися без напруги через негоду та технічні причини. У Житомирській області світло відключили у 910 родин.

«Енергетики виконують ремонтні роботи, триває поступове підключення споживачів», - повідомили в Міністерстві енергетики.

Зазначимо, що 12 червня у Київській області через негоду було запроваджено аварійні відключення електроенергії. Втратили електрику 36 ліній та 611 трансформаторних підстанцій.

Також 12 червня в Києві сталася потужна злива, внаслідок якої декілька вулиць були підтоплені. Повідомлення про підтоплення поширилися в соціальних мережах, зокрема на вулицях Вацвала Гавела та Василенка, а також біля Індустріального мосту. Багатоповерхівки заповнилися водою, а автомобілі майже пливли по вулицях. Це призвело до ускладнення дорожнього руху в столиці.

Читайте також: