Авдіївський напрямок: Генштаб розповів про ситуацію в гарячій точці

Стрімкій війні Росії проти України триває вже 724-та доба. За останню добу відбулось 90 бойових зіткнень, і це ще раз підтверджує активність ворога. Загалом, противник здійснив 8 ракетних ударів і 55 авіаційних ударів. Внаслідок цих нападів поранені та загиблі серед мирних жителів, також пошкоджені будинки, медичні заклади і інфраструктура. Терористичні атаки стали причиною руйнувань і страждань. Зокрема, авіаційні удари спричинили нищівні наслідки в таких містах: Уди, Гатище, Катеринівка Харківської області; Білогорівка Луганської області, Роздолівка, Терни, Авдіївка, Семенівка, Ласточкине, Олександропіль Донецької області. Крім того, понад 110 населених пунктів були вражені артилерійським вогнем в різних областях України. Це демонструє загальний рівень загрози та дестабілізації, з яким стикаються мирні жителі країни.

Ситуація на різних напрямках

На Волинському та Поліському напрямках ситуація залишається стабільною.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник продовжує виявляти активність. Ймовірно, це спрямовано на заважання перекидання наших військ у важливі напрямки. Також ворог збільшує кількість мінно-вибухових загороджень біля кордону з Бєлгородською областю.

На Куп’янському напрямку наші захисники зуміли відбити 3 атаки противника поблизу Синьківки Харківської області.

Лиманський напрямок був особливо активним для противника. Наші воїни відбили 17 атак противника біля Терні, Ямполівка, Торське Донецької області та Білогорівка Луганської області.

Бахмутському напрямку також довелося бути на передовій. Тут були відбиті 13 атак окупантів поблизу Богданівки, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки Донецької області.

Авдіївський напрямок став ареною для 38 атак ворога біля Ласточкиного, Авдіївки, поблизу Бердичіву, Первомайського та Невельського Донецької області.

Сили оборони продовжують стримувати ворога на Мар'їнському напрямку поблизу Георгіївки та Новомихайлівки Донецької області. Тут загарбники намагалися прорвати оборону наших військ 12 разів, але безуспішно.

На Новопавлівському напрямку положення залишається стабільним, не було зафіксовано наступних атак противника.

Запорізький напрямок також зазнав нападів. Ворог 3 рази намагався атакувати позиції наших військ поблизу Малої Токмачки, але безуспішно.

На Херсонському напрямку наші захисники продовжують відстояти свої позиції, відбиваючи штурми військ окупантів. Ворог не здається і намагається вибити наші підрозділи займаємою позиції. Протягом доби він здійснив 4 невдалих штурми. Українські воїни завдають значних втрат ворожій армії і активно діють на всій лінії фронту.

Успішні удари ЗСУ

Силами оборони було проведено успішні удари по 11 районах зосередження особового складу і зенітно-ракетному комплексу окупантів. Підрозділами ракетних військ були завдані удари по 3 районах зосередження особового складу, 2 вогневих позиціях артилерії, 1 складу боєприпасів, 2 радіолокаційних станціях та 2 засобах протиповітряної оборони противника.