Авіація завдала ударів по 13 районах зосередження окупантів за останню добу – Генштаб

Оперативна інформація від Генерального штабу ЗСУ

Вночі окупанти атакували Україну використовуючи БпЛА типу "Shahed". Інформація про наслідки цієї атаки поки уточнюється. Загалом за останню добу противник наніс 88 ракетних та 143 авіаційні удари, а також здійснив 92 обстріли реактивними системами залпового вогню по позиціях наших військ і населених пунктах. Ці терористичні атаки призвели до загибелі та поранення серед мирного населення. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Близько 140 населених пунктів були під артилерійським вогнем, а також відбулося 69 бойових зіткнень.

Ситуація на Волинському та Поліському напрямках не змінилася значно.

Ворожі військові формування продовжують знаходитися біля прикордонних районів на Сіверському та Слобожанському напрямках і проводять диверсійні акції, щоб ускладнити перебазування наших військ на стратегічно важливі напрямки.

На Куп'янському напрямку ворог, підтриманий авіацією, невдало атакував позиції наших військ в районах населених пунктів Синьківка, Табаївка та Берестове Харківської області.

В районах населених пунктів Білогорівка Луганської області та Спірне на Донеччині наші війська відбили 7 атак противника, який підтримувався авіацією.

На Бахмутському напрямку наші війська відбили 5 атак ворога в районах населених пунктів Іванівське, Андріївка та Кліщіївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку наші захисники відбили 10 атак в районах населених пунктів Бердичі, Тоненьке, Первомайське та Невельське.

Сили оборони продовжують стримувати противника на Новопавлівському напрямку в районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Новомихайлівка, Водяне та Урожайне. За минулу добу ворог намагався прорвати оборону наших військ 28 разів, повітряною підтримкою.

На Оріхівському напрямку окупанти атакували позиції наших військ 10 разів, підтримані авіацією. Ці атаки стались в районах населених пунктів Старомайорське, південніше Новодарівки Донецької області та біля Роботиного на Запоріжжі.

На Херсонському напрямку ворог не здається і намагається витіснити наше військо з плацдармів на лівобережжі Дніпра. Протягом останньої доби було 2 атаки на позиції українських військ.

У свою чергу, наші воїни продовжують активні дії, завдають ворогові втрат як у живій силі, так і в техніці, на всій лінії фронту.

Упродовж минулої доби авіація Sил оборони нанесла удари по 13 районах ворожих зосереджень особового складу, озброєння та військової техніки. Також, ракетні війська завдали уражень по 2 районах зосередження особового складу, 1 засобу протиповітряної оборони та 4 важливих об'єктах окупантів.

Нагадаємо, що в Україні виробляються власні міномети та артилерійські снаряди, а також з півріччя наші оборонні компанії почнуть випускати 155-мм снаряди стандарту НАТО для артилерійських систем, що поставляються нашими західними союзниками.

Париж і Берлін домовилися про можливість створення виробничого підрозділу французько-німецької оборонної компанії KNDS в Україні.

Читайте також: Україна щодня отримує допомогу від партнерів: Данілов розкрив деталі