Австралія передасть Україні 49 танків Abrams, - ABC News

Україна отримає 49 танків Abrams
Україна отримає 49 танків Abrams

Україна отримає десятки танків Abrams від Австралії, яка надає новий пакет військової допомоги. Загальна вартість цього пакету становить 245 мільйонів доларів. Про це повідомив міністр оборонної промисловості Австралії Пет Конрой.

Зокрема, Україна отримає 49 танків M1A1 Abrams, які вже виводяться з експлуатації австралійською армією. Рішення надати ці танки Києву прийнято після більш ніж річної зацікавленості України у такій допомозі.

"Ми стоїмо пліч-о-пліч з Україною в її боротьбі проти незаконного вторгнення Росії", - заявив Конрой під час візиту до Лондона. Він додав, що ці танки "забезпечать більшу вогневу міць та мобільність Збройним силам України".

Посол України в Австралії Василь Мирошниченко відреагував на рішення, назвавши його "значним внеском", що врятує життя українців. Він також зазначив, що українські військові вже мають досвід експлуатації таких танків, які раніше були отримані від США.

Передача танків Україні потребуватиме дозволу від США з урахуванням правил міжнародної торгівлі зброєю. Крім того, деякі танки потребуватимуть ремонту перед відправкою.

Загальна підтримка від Австралії

Зараз загальна вартість військової допомоги Австралії для України становить понад 1,3 мільярда доларів у період війни. Разом з цим, загальна урядова підтримка перевищує 1,5 мільярда доларів.

Читайте також