Австрія спрощує працевлаштування біженців з України: які умови

Австрія спрощує працевлаштування біженців з України: умови
Австрія спрощує працевлаштування біженців з України: умови

Парламент Австрії прийняв закон, який надає переселенцям з України необмежений доступ до ринку праці. Згідно з цим законом, українці отримають можливість отримати "червоно-біло-червону картку плюс" або дозвіл на проживання та роботу в Австрії без обмежень. Для отримання цього дозволу, українці повинні працювати протягом 12 місяців протягом останніх двох років, мати повне страхування та забезпечити себе самостійно.

З 1 жовтня 2024 року, українці, які знаходяться на тимчасовому захисті, зможуть отримати "червоно-біло-червону картку плюс". Для цього, окрім вимог до працевлаштування, фінансового забезпечення та страхування, вони повинні пройти іспит з німецької мови або мати диплом про закінчення ВНЗ та договір оренди житла. Час, проведений в Австрії зі статусом тимчасового захисту, буде зараховуватися для отримання постійного місця проживання та громадянства.

Очікується, що понад 7 тисяч переселених українців в Австрії матимуть можливість отримати "червоно-біло-червону картку плюс". Раніше біженці з України мали можливість отримати менш обмежений доступ до ринку праці, а в подальшому залишитися в Австрії назавжди.

Читайте також