Австрія вирішила запровадити нове правило для біженців

Австрія вводить ДНК-тести для новоприбулих біженців, які хочуть возз'єднатися зі своєю сім'єю. Це рішення прийняте з метою обмеження кількості шукачів притулку на основі возз'єднання сім'ї. Канцлер Карл Нехаммер запропонував ввести такі тести, якщо існують сумніви щодо достовірності документів.

Протягом перших трьох місяців цього року в Австрії зареєстровано 6922 заяви про надання притулку. Це на 32% менше, ніж минулого року в цей же період. Міністерство внутрішніх справ країни пояснює таку ситуацію політикою проти контрабандистів, які бачать Австрію як непривабливе місце.

Планується ввести ДНК-тести для нових біженців, які хочуть приїхати до Австрії, щоб жити зі своєю сім'єю. Це рішення було запропоноване Карлом Нехаммером, керівником «Австрійської народної партії». Тести будуть проводитися у випадку, якщо є сумніви щодо достовірності документів. Це допоможе переконатися, що немає жодних зловживань.

Для введення суворіших ДНК-тестів не потрібне схвалення партнера з коаліції – «Зелених». Тільки пропозиції, які потребують змін рівня Європейського Союзу, потребують додаткових затверджень. Наприклад, ідея обмеження в'їзду мігрантів, які не можуть себе утримати, потребує змін законодавства.

Ситуація з учнями-мігрантами також стає проблемою в Австрії. Половина нових заяв про надання притулку надійшла від неповнолітніх дітей, що становить велике навантаження на систему освіти країни. Особливо складна ситуація в Відні, де 18 тисяч учнів-мигрантів вже навчаються, при цьому кожна десята дитина не володіє німецькою мовою. Цей факт потребує негайних заходів з боку влади.