«Азов» показав свого бойового робота-помічника

Бойовий робот-помічник «Азов» на демонстрації
Бойовий робот-помічник «Азов» на демонстрації

12-та бригада «Азов» показала нову бойову платформу

12-та бригада спеціального призначення «Азов» Національної гвардії України презентувала свою нову бойову платформу «Лють 2.0», яка наразі знаходиться на озброєнні.

Цей український роботизований дрон має кулеметне озброєння, здатний переміщуватися на відстань до 20 кілометрів, працювати автономно протягом трьох днів і має четвертий клас захисту.

За словами представників «Азова», «Лють 2.0» виконує дві основні функції. По-перше, він забезпечує вогневу підтримку піхоти. По-друге, він здатен виконувати розвідку на небезпечних ділянках полів бою.

«Платформа має позитивні відгуки від азовських операторів дронів. Вона значно полегшить життя бійців на передовій», – зазначили в коментарі.

Варто згадати, що українські розробники вже раніше створили бойовий модуль зі штучним інтелектом, який може атакувати ворога під час руху. Він називається «Хижак».

Також, на фронті Україна використовує роботів-собак, які можуть виконувати небезпечні завдання, такі як розвідка російських військових або виявлення мін. Це допомагає зменшити ризик для солдатів.

Читайте також