«Азовці» деблокували підрозділ ЗСУ з оточення у Нью-Йорку

Азовці виходять з оточення у Нью-Йорку
Азовці виходять з оточення у Нью-Йорку

Воєнні з 12-ї бригади спеціального призначення "Азов" змогли повернути під свій контроль частину селища Нью-Йорк на Донецькому напрямку і зняти оточення з українських військових. Про це повідомлено пресслужбою "Азов".

Бригада брала участь у оборонних та наступальних операціях у Нью-Йорку та його околицях з метою покращення тактичного положення на Торецькому напрямку.

На момент залучення бригади до бойових дій ситуація на лінії зіткнення була катастрофічна. Але завдяки високому бойовому духу, мужності та професіоналізму бійців бригади "Азов" вдалося стабілізувати ситуацію, повернути під контроль частину Нью-Йорку і розблокувати оточені сили оборони

Проте наразі ситуація залишається напруженою. Росія проводить до 15 штурмів протягом доби в зоні відповідальності бригади, але бійці вдаються до успішних контратак і продовжують тримати оборону.

Ворог постійно заявляє, що повністю окупував Нью-Йорк, але це лише їх маніпуляції. Сили оборони контролюють частину населеного пункту і роблять все необхідне для звільнення українських територій

За даними Інституту вивчення війни (ISW), російські окупанти намагаються посилити свою позицію, захоплюючи Курахове та Вугледар Донецької області, щоб запобігти переміщенню українських військ для посилення оборони Покровська. Ці спрямовані наступальні дії з південного флангу на Покровському напрямку до західного флангу української оборони навколо Вугледара мають на меті посилити тиск на Збройні Сили України, які обороняються на заході Донеччини.

Читайте також