Байден: Україна переможе, США будуть поруч

Президент Байден на фоні прапора України
Президент Байден на фоні прапора України

Президент США Джо Байден заявив у Twitter, що Україна переможе війну, і Сполучені Штати підтримуватимуть її на кожному кроці. Він також опублікував відео, яке стосується візиту Володимира Зеленського до Вашингтона.

Президент України Володимир Зеленський представив свій план перемоги лідерам країн G7, а також президентам США та кандидатам на пост президента Камалі Гарріс і Дональду Трампу. Спікер президента Сергій Никифоров заявив, що союзники прийняли план "конструктивно та з великою зацікавленістю".

За даними американського Інституту вивчення війни, російська влада серйозно хвилюється через використання Україною дальнобійної зброї. Міністр закордонних справ Великобританії Девід Леммі надіється на рішення щодо зняття обмежень для ударів по Росії до початку зими.

Підтримка України від США включає пакет підтримки на 8 мільярдів доларів, включаючи зброю для фронту та системи протиповітряної оборони для українських міст. Крім того, продовжено комплекс безпекових угод G7+ щодо відбудови України.

Президент Зеленський наголосив на важливості єдності союзників для зупинення російської агресії та забезпечення справедливого миру.

Читайте також